В зимните курорти: 350 кинта за седмица хоум офис от хотела

Едноседмичен хоум офис в апартамент в хотел в Банско би ни струвал поне 350 кинта на седмица или почти един бон за месец. Това сочат последните оферти в мрежата от началото на годината, които обаче не включват храната, пише „Монитор“.

На другия полюс е предложението за 1646 лв. или над две минимални заплати на седмица. То е е за луксозно студио с капацитет трима души – двама възрастни и дете. Офертата

включва още редица удобства като СПА център

вътрешни БИО басейни с температура 33 градуса, в който има соли от Мъртво море, и солна стая с хималайска сол. Чрез тях можем да съчетаем работата в изцяло оборудваните компютърни зони с възстановителни процедури. За малчуганите от 3 до 6 години се грижи професионален аниматор, а по-големите могат да се забавляват в центъра за игри в хотела. Гостите, закупили офис пакета, имат възможност да се възползват и от безплатен транспорт до ски пистите или лифта в града.

Работата от вкъщи несъмнено се превърна в емблема на вече изминалата 2020 г., тъй като малки и големи останаха затворени в домовете си в опит да спрат разпространението на COVID-19. Освен препятствие, това се превърна и във възможност за хотелите в родните курорти. Редица места за настаняване вече

примамват своите клиенти с пакети за офис в планината

или безплатни антигенни тестове, показа справка в платформите за онлайн резервация.

С разрастването на пандемията и въвеждането на допълнителни противоепидемични мерки и ограничения в работата на хотелите, собствениците на хотелите стават все по-изобретателни в борбата за клиенти. Така например хотел в южните квартали на столицата предлага на своите клиенти

пакетни нощувки с включен PCR, антигенен тест или такъв за антитела

Нощувката за двама души с добавка двe експресни PCR изследвания излиза 299 лв. Резултатът от тестa се получава спрямо натовареността на Лабораторията на ДКЦ „Софиямед” в конкретния ден – от 1 до 4 часа, а при взета проба през уикенда – до 8 часа или края на деня.

Припомняме, че покрай празничните почивни дни хотелиери от Велинград също предложиха въвеждането на отрицателни тестове за COVID-19 като условие за настаняване на празнуващите в тях, за да гарантират спокойствието на своите гости.

Предлагат стаи за „срещи в извънработно време”

Хотели във Велико Търново предлагат стаи за „делови и лични срещи в работно и извънработно време”. Според рекламата на един от хотелите, желаещите клиенти могат да наемат стаи, в които да провеждат както делови и бизнес срещи без смесване с други хора и опасност от заразяване, така и „лични срещи в работно и извънработно време”. „Значението на последната оферта всеки е свободен да тълкува така, както си поиска”, многозначитено обяснява по телефона служителката от рецепцията на хотела.

Заради пандемията от COVID и драстично намалелия брой на клиенти много от хотелите в старата столица смъкнаха цените с 25 – 30%, като цената на стая за двама с обща спалня стигна до 40 лв. За да не фалират някои от по-нискоразрените хотели пуснаха услугата „стаи за по час”, като минималната цена за наемане на стаята за 1 час е 10 лв., за 3 часа 20 лв., а за 5 часа 35 лв.

Според запознати почасовото наемане на стаи е ориентирано към тайни любовни срещи със сексуална консумация и се радвало на голям успех. Проверка в няколко от търновските хотели с различна категория и звезди показа, че в нито един от тях не се искат отрицателни тестове при наемане на стая, а в някои дори не искат и документи на наемащите стаите, а вписват в регистрите на юнашко доверие имената, които клиентите им казват.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *