В Извънредно положение: Без арестанти в съдебните зали в Пиринскo

Ръководството на Окръжен съд-Благоевград съобщи, че съдебните заседания по наказателни дела за гледане на мерки за неотклонение на задържани лица ще се разглеждат без присъствието им в зала.

Решението на окръжния съдия Катя Бельова е заради условията на извънредно положение в страната срещу разпространението на коронавирус. Мерките на арестуваните ще се разглеждат с дистанционното им участие. Това ще се случва с изключителното съдействие на председателите на съдилища в съдебния район Окръжен съд-Благоевград, Районен съд-Сандански, Районен съд-Гоце Делчев, Районен съд-Разлог.

Заедно с началниците на Окръжната прокуратура и арестите в Благоевград са предприети незабавни действия за техническото обезпечаване и организиране на наказателните производства на задържаните лица от съответните арести.

Действията са на база изпълнение на заповед на председателя на Окръжен съд-Благоевград, с която се ограничава достъпът на граждани и лица до Съдебната палата, с цел ограничаване разпространението на COVID-19. Мерките са взети по указаниe на Висшия съдебен съвет.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *