В Италия: Без купони, вечерен час за ресторантите

В Италия: Без купони, вечерен час за ресторантите

Италианското правителство очаквано затегна мерките срещу разпространението на коронавируса, предаде ДПА. Новите мерки предвиждат вечерен час за ресторантите и ограничаване на купоните в домашни условия. Те са подписани снощи от премиера Джузепе Конте, посочва АНСА, но все още не са официално обявени.

Според новите правила ресторанти и барове ще трябва да затварят в полунощ, а събирането на хора извън домовеге им ще бъда забранено след 9 вечерта. Налага се и лимит до 30 души да присъстват на церемонии като сватби, кръщенета и погребения. Забраняват се всички училищни пътувания.

Препоръчва се дори и у дома да бъдат носени маски, когато на гости са приятели или роднини, а и властите настояват те да не бъдат повече от шест. Управляващите освен това настоятелно молят италианците да намалят като цяло събиранията. Новати правила ще важат за 30 дни.

Същевременно здравното министерство съкрати срока на изискваната карантина и тя вече става 10 дни от 14 досега.

До 1 октомври дневните случаи на зараза в Италия бяха под 2000, но след това цифрите скочиха и в събота бяха рестрирани 5700 новозаразени, което е близко до рекордните стойности.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *