В Кюстендил затвориха заведение за неспазване на мерките

Принудителна административна мярка – предписание за спиране експлоатацията на заведение за обществено хранене – е издадена при проверка на РЗИ в Кюстендил, съобщиха от Областния кризисен щаб за борба с коронавируса. Причината е било струпването на опашка от голям брой посетители в търговската зала, без спазване на определена дистанция между тях.

За периода от 4 до 8 май са направени 124 съвместни проверки на обекти, сред които и такива по сигнали на граждани. Издадени и връчени са 14 предписания за спазване на противоепидемичните мерки. През същия период са извършени и 122 проверки на поставени под домашна изолация жители на областта. Не са били установени нарушения, казаха от Областния щаб. Проверени през седмицата са били филиала на ЦСМП в Дупница и лечебните заведения за извънболнична първична медицинска помощ.

Продължава 24-часовият граничен здравен контрол на ГКПП „Гюешево“, казаха още от щаба. От там уточняват, че броят на хората, поставени под карантина в Кюстендилска област към днешна дата е 747. До този момент под карантина са били общо 2 672 души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *