В Кюстендил лекуват трима, чакат резултатите на нови двама

Трима души с Ковид-19 са на лечение в момента в кюстендилската болница, състоянието им е стабилно, съобщи на брифинг кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитиран от БНР. Болните от коронавирус са изолирани в отделно помещение на местната болница, така, че да нямат контакт с други болни. В изолирано помещение са и други двама пациенти, за които се чакат резултати от взети проби, защото са показали сходна симптоматика.

По повод появили се коментари в социалните мрежи в града, по отношение на неподготвеността на кюстендилската болница да поеме евентуалните случаи и масовото напускане на персонал, кметът Паунов посочи, че „героите на деня са тези, които са в болницата в Кюстендил“.

„Това не са хората, които пишат зад гърба на някого, дават мнение без професионална компетентност и се разхождат по градинките, иронизирайки тези, които рискуват живота си заради нас“, каза Паунов.

Той посочи, че в местната болница е направена пълна организация за грижата на всеки – правят се непрекъснати консултации с водещите специалисти в България, със специалистите в Инфекциозната клиника на ВМА, за всеки един отделен случай. Осигурени са медикаменти, както и наличните респиратори за болните от Ковид-19.

Паунов уточни, че няма напуснали здравното заведение медици, с изключение на една медицинска сестра, която се е пенсионирала.

В момента под карантина в община Кюстендил са 75 души, карантината е изтекла за други 135. Под карантина е лекар пулмолог и медицинска сестра, контактували с първия пациент с коронавирус в болницата.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *