В Лондон обмислят временни визи за шофьори

В Лондон обмислят временни визи за шофьори

Подробностите от плановете ще бъдат обявени в неделя.

Британското правителство работи върху планове за временни визи, така че да се улесни идването на шофьори от чужбина във Великобритания. Това стана след като големи фирми затвориха  свои бензиностанции заради недостига на водачи на цистерни, които да ги зареждат.

Британските министри в крайна сметка се вслушаха в предупрежденията, че острият недостиг на шофьори на Острова ще доведе до сериозни нарушения на доставките на горива, храни и други стоки, предава БНР.

Петролна компания обяви, че ще въведе ограничение за зареждане до 30 паунда на клиент за всички видове горива. Компанията, която има 400 бензиностанции в страната, заяви, че предприема тази мярка, заради безпрецедентно голямото търсене на горива. Лимитът от 30 паунда не важи за шофьорите на товарни камиони и Бърза помощ.

Говорител на „Даунинг стрийт“ заяви, че страната разполага с достатъчно запаси от гориво и хората могат да бъдат сигурни, че няма недостиг. Говорителят допълни, че министрите работят върху план за промяна във визовия режим, за допускане обратно на шофьори от ЕС за решаване на проблема.

Някои медии съобщават, че лично Борис Джонсън е дал „зелена светлина“ за този ход след среща на кабинета, който е бил силно разединен по въпроса за визите след хаотичните сцени по бензиностанциите и очертаваща се като цяло мрачна картина за тежка зима. „Гардиън“ отбелязва, че това действие на правителството е истински завой в политиката след Брекзит.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *