В Петрич стабилизираха пациента с коронавирус, състоянието му е добро

В добро общо състояние е пациентът с коронавирус от санданското село Плоски, настанен в петричкото инфекциозно отделение, съобщава Struma.com. Температурата му е овладяна, и в момента няма никакви основания за тревога. Припомняме, че при абсолютни мерки за сигурност 45-годишният мъж бе транспортиран в болницата в Петрич от санданското село Плоски, след като се обадил, че температурата му се повишава.

В болницата в Сандански инфекциозно отделение няма, което наложи превозването му до петричката болница. Под карантина е майка му, която засега няма никакви оплаквания. Приемът му в болницата обаче активира дейността на безработни и безхаберни политици и политикани ,които използваха ситуацията, за да манипулират и настройват жителите на града срещу управата, за това, че са приели пациента в местната болница. Антихуманните им изявления потресоха обществеността, не само в града, но и в региона и България,още повече ,че бе изпълнена заповед на министъра на здравеопазането К. Ананиев.

Как би могъл да се изхвърли болен пациент, що за отношение към човешко същество?, питат в отговор на изявленията, здравомислещи петричани, поставяйки се на мястото на пациента и неговите близки. Подобни политически реакции, в ситуацията на криза, застрашаваща живота на хората, не само не са допустими, но и престъпни, тъй като се създава изкуствена психоза сред населението. Политическа сила, с парламентарно представен депутат от града, дни наред се опитва да внушава у жителите на Петрич, че местният кризисен щаб не прави нищо, че не давал достатъчно информация за случващото се в града по време на епидемията.

Наричаме изявленията на въпросните политици-пиар на границата на престъплението!. В този момент политическите противоборства отвращават на фона на цялата активност от страна на правителството, община Петрич и полицията в града. За момента, в южния град ситуацията е овладяна и спокойна.. Припомняме, че тук се завърнаха стотици гастарбайтери, които бяха поставени под незабавна карантина. Над 400 са до момента карантинираните хора от Петрич и околността. Полицейски патрули ежедневно обикалят хората в града и селата, поставени под домашна карантина. А голяма част от полицейските сили са струпани в ромските квартали на града, където се следи за спазване на указаните мерки и нарушители няма.

Първият град, наложил санкции за движение в парковете и градинките, бе Петрич. И до момента пробив в организацията няма и Петрич е един от малкото градове в страната, където засега коронавирусът няма проява.. “ Не е време за спекулации и политически противоборства днес, избухна вчера местният кмет Димитър Бръчков, който увери съгражданите си, че се прави повече от необходимото за запазване на здравето и живота им. Всяка мярка на правителството е изпълнена, а контролът, упражняван от местната власт и полицията ежеминутен. Ежедневно се издирват хора, били в контакт с карантинираните и работата по ограничаването на възможността за разпространение на заразата в града е денонощна. Първият кризисен щаб позициониран в местната болница и в общината е щабът на община Петрич, така близостта до здравното заведение дава пълна и първа информация около мерките срещу коронавируса.

Припомняме, че Петрич бе и първият град в областта, чийто кмет въведе пакет от икономически мерки за защита населението. Това са: преизчисляването в посока намаляване на патентния данък, който заплащат 455 юридически субекта; отпадането на наемите за ползване на общински обекти в периода на кризата, които не работят и отлагане с три месеца на плащанията от работещите; отпадане на наемите за ползвателите на общински жилища за периода на кризата, ако наемателят е съкратен от работа; надграждане на Домашен социален патронаж с нови услуги; отменената синя зона с цел хората да могат да паркират в близост до институциите, където имат работа, вместо да се движат пеша; включените телефонни линии на психолози, за да се помогне за преодоляване на ситуацията; дезинфекцията на открити пространства; оставането на Общинския пазар в режим на работа, а не затварянето му, както беше в други общини.

„Никога не е достатъчно каквото и да се направи по време на криза“, обобщи вчера кметът Димитър Бръчков, гневен от появилите се пиар спекуланти, търсещи внимание в социалната мрежа и не само .Веднага след брифинга на кмета Бръчков, една политическа сила свика журналистите ,за да се изявава на пресконференция. И докато в другите общини политици се обединяват в общата грижа за защита на населението в условията на пандемия, в Петрич си карат по старому, със спекулации и поведение, като по време на предизборна кампания. А в момента на карта е заложен животът и здравето на избирателите им. Не е време за политически циркове, защото днес няма публика, има далеч по -важни неща за решаване, уважаеми петрички политици!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *