В Пиринско повечето зрелостници избраха английски език

Благоевградска област повечето зрелостници избраха английски език. По-голяма част от зрелостниците в Благоевградска област избраха английски език на втория си изпит.

По-голяма част от зрелостниците в Благоевградска област избраха английски език на втория си изпит. Предпочитанията им за тяхна професия са медицина, бизнес администрация, а немалко момчета желаят да следват в полицейската академия: „1697 зрелостници се явиха днес на втората задължителна матура по избираем предмет. Имащите право и заявили желание за явяване на втори държавен зрелостен изпит в Благоевградска област са 1797 ученици.

Има корекция поради факта, че 46 ученици в областта не са завършили успешно 12 клас и не са допуснати да се явят на зрелостния изпит. 54 зрелостници поради някаква причина не са се явили в изпитната зала. Тази цифра е доста по-малка от действителния брой на завършващите ученици, имайки предвид, че 787 ученици – преди всичко от професионалните училища, са заявили желание да се явят на държавен изпит за придобиване на степен за професионална квалификация. Те ще положат изпит на 5 юни и следващите определени изпитни дни, за да придобият средно специално образование.“ – заяви пред журналисти началникът на Регионалното управление на образованието Ивайло Златанов. Той посочи, не няма зрелостници, които не са се явили на матурата поради здравословни проблеми.

В Неврокопската професионална гимназия „Димитър Талев“ в град Гоце Делчев държавният зрелостен изпит стартира в 9:40 ч , защото учениците там са най-много и времето за размножаване на изпитните материали за първия модул е по-дълго.

Само един зрелостник от Благоевградска област в момента е в карантина и ще положи държавния зрелостен изпит в края на месец август, когато е втората изпитна сесия.

Според Ивайло Златанов във всички учебни зали бяха осигурени условията за социална дистанция. Срелостниците са сядали през учебна маса и по един на маса. Влизали са през един вход, а излизали от друг.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *