В Разлог отбелязаха Световния ден на плетенето на открито

В Разлог отбелязаха Световния ден на плетенето на открито

Музеят в Разлог отново се превърна в своеобразна сцена за изкуство и талант. В парка пред музея жени от града се включиха в чудесна инициатива, посветена на Световния ден на плетенето на открито. Защото, за да извезеш, или изплетеш изделие от прежда, копринени конци, или др. се изисква майсторство, умение, познаване и визия, както и много търпение и талант. Изключителните си умения в ръчни плетива и изделия жените от Разлог показаха в изложба, която музеят в Разлог презентира през месец март и тя заслужено се превърна в културното събитие на пролетта.

Преди обяд, майсторките на ръкоделията отново превърнаха парка пред дома на историята в своеобразно ателие и показаха, че с прежда и други пособия за плетива и везмо могат да създадат уникални неща. Добрата новина е, че това е само началото на поредната чудесна инициатива на Историческия музей – Разлог, който освен за съхраняване и опазване на историческо и културно богатство е и място, където културният живот на града се развива в различни и все по-богати и интересни посоки. И музеят и прилежащите пространства стават сцена за изложби, творчески ателиета и кътове за майсторски класове и всъщност виждаме, как минало и настояще се превръщат в чудесен мост към бъдещето.

От лятото на тази година Историческият музей – Разлог стартира Ателие на открито. Няколко пъти седмично майсторки на ръкоделие, плетива, везане и др. ще се събират и поканата на екипа на музея е всеки, който има желание да заповяда и да се включи. В Ателие на открито ще се плете и везе, ще се шие и пее, ще се рисува и твори, а и който има желание може да се научи, да усвои магията на това уникално изкуство, да научи тънкостите, и придобие нови знания.

Ателие на открито – новата инициатива на музея в Разлог ще бъде достъпна за всички, които обичат да творят с ръцете си, и не се колебаят да споделят знанията си, да ги обогатят в атмосфера на настроение и творчески дух.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *