В Разлог продължава проекта „Утрото е в нашите ръце“

В Разлог продължава проекта „Утрото е в нашите ръце“

Успешно продължава сътрудничеството на ученици и учители от Основно училище „Никола Парапунов“ в Разлог с партньорите от Франция, Чехия, Турция и Испания по проект „Утрото е в нашите ръце“, ръководен от преподавателя Павлина Маркова.

През изминалата седмица се проведе виртуална мобилност по програма, подготвена от чешките партньори. Участие в нея взеха ученици от VIб, VIв, Vа и Vб клас при спазване на противоепидемичните мерки. Тема на срещата беше „Разнообразието в екосистемите“.

Чрез интерактивни карти и изработени 4D пирамиди учениците показаха различни екосистеми в България и разнообразния организмов свят в тях. Изработените брошури с правила за опазване на околната среда бяха раздадени в центъра на града и пред Историческия музей.

Учениците бяха поздравени за идеята от граждани на града. Най-много емоции предизвикаха танците под звуците на чешка музика. Виртуалната среща завърши с изложба, на която бяха представени информационни постери на тема „Запази Земята чиста“, проекта „Морско дъно“, рисунки, отразяващи чешките традиции, снимки.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *