В Самуилово садят фиданки, искат да живеят в най-зеленото село

В Самуилово садят фиданки, искат да живеят в най-зеленото село

Хората в петричкото село Самуилово полагат все повече грижи за добрата визия на населеното място. Тук населението не само бавно, но сигурно расте, а и самото селище става все по-добро място за живеене. За малко повече от десетина години жителите в Самуилово се увеличиха с над 100 и вече са почти 1000. Все повече са младите хора тук, раждат се и немалко бебета. Паралелно с това в населеното място зеленината се увеличава, както и кътовете за отдих.

Тези дни няколко местни жители запретнаха ръкави, водени от кмета Кирил Стоянов, за да засадят нови фиданки. Счупените и изсъхналите дървета бяха премахнати, тъй като вече са опасни за хората. На тяхно място са засадени над 20 нови фиданки от различни видове. „Взехме ги от разсадника на Росен Божинов, за което му благодарим. Зелените кътове в селото ни се увеличават, полагаме усилия да ги поддържаме и развиваме”, сподели кметът Кирил Стоянов.

Самуилово има и отлична спортна инфраструктура, допълва управникът. Мотопистата тук е сред най-добрите в цяла Югозападна България, има и дистанция за скорост, и елементи за адреналин и атракция. Тук е най-добрата зала по борба в община Петрич.

Самуилово разчита и на туризма. Край селото има два язовира, които са идеално място за спортен риболов, за каране на кану, за отдих. Едни от най-красивите водопади – Каменишките, също са над селището. През населеното място е пътят за най-високия връх в планина Беласица – Радомир /2029 метра/.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *