В Сандански откриха първия учебен СПА център в страната

Министърът на образованието и науката Красимир Вълчев откри в Сандански първият в страната учебен СПА център. Той е част от Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“ и ще бъде ползван от учениците при провеждането на практиките.

„Спа центърът е доста добре оборудван. В него има обособени Масажна зона, СПА зона с две сауни и джакузи и парна баня. За изпълнението на термални процедури има три броя тангентори“, съобщи директорът на гимназията Емил Терзийски за Радио Благоевград.

Очаква се СПА центърът да започне да функционира още през следващата седмица, а в първите дни на юли в него ще се обучават ученици от специалността „Изпълнител на термални и СПА процедури“.

Министърът на образованието лично поздрави директора на училището при откриването на съоръженията. „Министър Вълчев изтъкна, че трябва да се отделя внимание при практическото обучение на учениците“, коментира директорът на професионалната гимназия.

За изграждането на СПА центъра са отпуснати над 25 000 лева от Министерството на образованието и науката, а над 52 000 лева са вложени в изграждането от бюджета на училището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *