В Сандански ще отбележат 108 години от освобождението си

В Сандански ще отбележат 108 години от освобождението си

Община Сандански ще отбележи днес, 20 октомври, 108 години от освобождението си. През октомври 1912 година отряд на Седма Рилска дивизия навлиза в Свети Врач и освобождава града от турско владичество. По този повод общината организара поредица от прояви.

Подвигът на нашите деди ще почетем с художествена програма и поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Тодоров, в парк „Свети Врач“ в 17:30 ч. В ритуала ще вземат участие и ВФ 56 040, гр. Благоевград, ТС „Празник“, Мажоретен състав, Общински духов оркестър и Женски хор към НЧ „Отец Паисий“ 1919.

Празничният ден ще продължи с представянето на уникална изложба на открито, представяща 26 цветни фотографии на град Мелник, които са първите цветни снимки в България. Правени през 1913 г. в китния Мелник, който само два дни след това е опожарен, фотографиите разкриват „Непознатият Мелник“. Изложбата ще бъде открита в 18:30 ч., в парк „Свети Врач“.

Подвигът на дедите ни ще бъде почетен с художествена програма и поднасяне на венци и цветя пред паметника на генерал Тодоров, в парк „Свети Врач“ в 17:30 ч. В ритуала ще вземат участие и ВФ 56 040, гр. Благоевград, ТС „Празник“, Мажоретен състав, Общински духов оркестър и Женски хор към НЧ „Отец Паисий“ 1919.

Празничният ден ще продължи с представянето на уникална изложба на открито, представяща 26 цветни фотографии на град Мелник, които са първите цветни снимки в България. Правени през 1913 г. в китния Мелник, който само два дни след това е опожарен, фотографиите разкриват пред нас „Непознатият Мелник“. Изложбата ще бъде открита в 18:30 ч., в парк „Свети Врач“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *