В четвъртък била 72 кг, а в събота – 67! Как е станало това?!

Няма да повярвате, как тази жена е успяла за три дни да отслабне цели пет килограма, пише lechebno.com

Магданозът е чудо. В четвъртък бях 72 кг, а два дни по-късно пет килограма по-малко.

Не става дума за килограми мазнина, а за голямо количество излишна вода, която напуска тялото. Чувствам се супер лека“, казала Рамиз Тезимехик, която опитвала тази диета, преди всичко, заради своето здраве.

Магданозът – подправка, която използваме, има магическа сила. Неговото количество в ястията винаги е малко и не е достатъчно да повиши отделянето на натрупаните течности в организма.

Американският лекар Джон Р. Кристофър бил определян за добър познавач на лекарства от билки. Често съветвал пациентите, че магданозът е панацея за бъбречни заболявания.

Магдoнозът е отличен съюзник в борбата срещу пикочни проблеми, бъбречни заболявания и e силен диуретик . Като лекарство може да се използват корените и листата. Има много рецепти за приготвяне на чай от магданоз .

Рецептата е много проста. Във водата, която кипи (около литър) се добавят 5 супени лъжици нарязан магданоз. Водата се оставя да престои около двайсетина минути, след това прецедете или изпийте заедно с накълцания магданоз.

Изхвърлянето на водата от организма е много важно. С урината бълваме токсините, бактерии и други вредни неща. За магданоза е научно доказано, че е отличен диуретик, въпреки че и силен антиоксидант. Консумацията на чай от магданоз е препоръчителна, но не бива да прекалявате. Дозата не трябва да бъде по-голяма от литър чай на ден.

Магданозът е трева, която от древни времена се знае като лекарство. Приписвали му много магически сили, в древния Рим се е вярвало, че яденето на листа магодноз подобрява възприемането и интелектуалните способности. Днес тази билка се използва само като подправка, а е добре да се познава и употребява и като лекарство.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *