В Югозападна България се отглежда повече канабис, отколкото картофи

В Югозападна България канабисът се отглежда по-често от картофи, казват криминалисти, които все по-често залавят цели ниви от наркотичната растителност. В цялата местност на юг от Благоевград масово се отглежда този вид трева.

Все по-често залавяме баби и дядовци, които поддържат, а после късат насажданията и ги складират в домовете си.

Пред съда всички твърдели едно и също – не знаели, че това е канабис. Съвсем малък процент от задържаните изтъквали, че използват растението за лечебни цели. Съдът налагал условни присъди и парични глоби, но имало и много редки случаи, в които съдиите се произнасяли с ефективен затвор. Това се случвало само на хора, които имали рецидив в отглеждането на дрога.

Канабисът лекува около 45 болести, категорични са лекарите, пише „Лупа“.

Големият плюс на конопа, или канабиса, както още го наричаме, е, че се справя идеално с всички видове болка. При пациент в добро ментално здраве – такъв, който няма психични заболявания, тревата няма никакви странични ефекти.

В Израел например канабисът се използва съвсем легално. Лекарят там изписва тревата за един месец, а пациентът трябва да я използва в предписаните дози.

Хитри българи въртят бизнес с канабис, като са се заселили в Северната ни съседка Румъния. Там властите дават канабиса да се изнася в чужбина за лечебни нужди, като по този начин нашенците си докарват големи печалби.

Все по-често се говори, че и у нас канабисът ще се отглежда законно, но все още сме далеч от тази стъпка. В момента ченгетата се хвалят с акции, след които следват арести, а иззетият канабис се унищожава.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *