Гастарбайтери събраха съучениците от VІІ училище в Благоевград

Гастарбайтери, дошли в отпуск в родината, събраха импровизирано съученици от набор 1967 г. в VІІ училище в Благоевград. Заради липсата на време за сериозна организация купонът се свика „на пожар“ миналата вечер и мнозина не успяха да се присъединят, но пък снимките на присъствалите, подкрепени с черно-бяла фотография от екскурзия в ІV клас, умилиха десетки от випуска, съобщи в. „Струма“.

За първи път от десетилетия с приятели от училище се събраха Благой Георгиев, който живее в Англия, и Йордан Динев-Пилето, който е в Италия. За разлика от тях, бившият полицай Костадин Костов, който живее със семейството си в Германия, не е загубил връзка със съучениците си. Спешната организация на купона със срок „вчера“ направиха директорката на Регионалната библиотека Дора Ангелова и учителката по английски Мария Зашева. Неособено удобният за партита неделен ден бе предпочетен заради Георги Попов-Джеспата, който работи в национална частна телевизия и през другите дни в седмицата е ангажиран.

Заради него за София, където живеят и работят, се наложи рано заранта вчера да пътуват Марио Бързачки, гл. експерт по водно спасяване в БЧК, и Марияна Тричкова, преподавател по английски в частна школа, но удоволствието от спомените и разговорите беше безмерно в сравнение с леката умора от безсънието. За купона навреме разбраха бизнесменът Петър Стойчев, козметичката Красимира Корукова, Иван Шалявски-Душата, Коцето Николов, Иван Гуляшев, тонрежисьорът Краси Пигов и собственикът на заведение Антон Велев.

По глътка вино за мъртвите си връстници разляха съучениците, преди да вдигнат наздравици за живите, а спомените се преплетоха с разкази за годините, в които не са се виждали. Насред веселбата Дора Ангелова привлече към помпанията онлайн и съученици в САЩ, Египет и Полша, с пожелание всички да се съберат в родния Благоевград за Коледа и да се видят в значително по-пълен състав. Общуването бе толкова омайно, че съучениците не усетиха как минават часовете, докато съдържателите на заведението не им показаха часовника, че полунощ отдавна е минало и е време да затварят.

С огромно разочарование компанията констатира, че Благоевград не е същият отпреди години и в малките часове на нощта няма къде да изпият по кафе или да седнат на последно питие, за да продължат приказките си. Най-издръжливите „акостираха“ с таксита в бившата дискотека в село Железница на късно гости на Коцето Костов и се зарекоха съвсем скоро да повторят сбирката в по-пълен състав.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *