Гастарбайтер, прибрал се преди 3 месеца от Португалия, е втората жертва в Долно Осеново

Коронавирусът взе втора жертва в село Долно Осеново, община Симитли. 51-годишен мъж е починал, след като бе приет в тежко състояние в отделението по реанимация на благоевградската болница, пише в. „Струма“. Преди няколко дни почина жена от селото, която е била с придружаващи заболявания.

Мъжът е погребан, след като бил докаран в хереметически ковчег от болницата. Той е бил гурбетчия в Португалия, но през месец март се е завърнал със семейството си и е работил като бояджия, обясни кметът на село Долно Осеново Бисер Сегменов.

„Никой не знае как се разпространява вирусът. Предполагаме, че заразата може да се е предала по време на сватбата преди две седмици. Но има и възрастни хора, които не са излизали от домовете си. За ограничаване разпространението на вируса в петък няма да правим тържества за Курбан Байрам. Всеки може да си го празнува по домовете”, добави кметът.

Иначе в селото продължава ежедневната дезинфекция на улици, тротоари и градинки, а носенето на предпазни маски е задължително на открито и на закрито. Кметът се надява броят на заразените в селото да намалее. За последното денонощие са установени нови два случая на Ковид-19 в с. Долно Осеново.

В Благоевград има 10 нови случая, по 2 са в Банско и Сандански и по 1 в Разлог, Кресна, Гоце Делчев, Сатовча, Петрич и село Церово, като общата бройка за областта е 22-ма души.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *