Ген. Мутафчийски: Поех личен ангажимент за дъщерята на Милен Цветков

Ген. Венцислав Мутафчийски се е ангажирал да съдейства да се улеснят всички процедури, свързани с погребението на журналиста Милен Цветков. Това призна шефът на Националния оперативен щаб по време на сутрешния брифинг.

„Още първия ден след смъртта на Милен Цветков неговата колежка от предаването „Алтернативата“ в TV1 Генка Шикерова се свърза с мен и съм поел личен ангажимент за погребението“, обясни ген. Мутафчийски.

Новината за нелепата смърт на Цветков навръх Великден завари неговата 24-годишна дъщеря Калина в Нидерландия, където тя живее от близо година с бившата съпруга на тв водещия Дана. Семейството категорично не желае Милен да бъде погребан служебно и без тяхно присъствие заради извънредните мерки, въведени заради епидемията от коронавирус.

Ако се спазват стриктно условията, Калина трябва да бъде поставена 14 дни под карантина след прибирането си в България, което отдалечава във времето траурната церемония. Проблем е и самото прибиране на дъщерята на Цветков, за което родните власти обаче вече са поели ангажимент да съдействат.

Възможно е Калина да бъде тествана още на летището в София, за да се ускори процедурата около погребението.

Милен има и 8-годишен син Боян, с чиято майка Ивета Гоцова също е разделен. Журналистът се грижеше много за двете си деца. Макар и в чужбина, Калина прекарваше всяка ваканция в България с баща си.

Веднага след смъртта на Милен негови приятели обявиха инициатива за създаване на фонд, който да събира дарения за Калина и Боян. Кампанията е в сайта Платформата.бг, като обявената цел е да се съберат 100 000 лева до 19 юни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *