Георги Дерменджиев: Това е реалността, това са играчите

Георги Дерменджиев: Това е реалността, това са играчите

Треньорът на България Георги Дерменджиев отказа да критикува играчите за показаното при 1:3 от Унгария.

„Много пъти съм го казвал – футболът се играе на голове – каза селекционерът минути след загубата. Ние направихме максималното, но се иска и малко шанс понякога. Резултатът се гледа, а това бе много важен мач за българския футбол, но … така се получи.

Оттук нататък… Ще се обърне по-голямо внимание към по-младите момчета, но отборът трябва да бъде комплектован. А загубихме доста играчи преди мача.

Момчетата се държаха много достойно и много искаха да победят. Това са българските играчи, това е реалността и ние трябва да ги подкрепяме и уважаваме. Вероятно ще минат още доста години, за да се възвърне славата на националния отбор.

Не съм спирал да работя в тази насока. Трябва да заложим на тези момчета, нямаме други. Не бива да ги хокаме, това е реалността. Унгария имат играчи в бундеслигата, ние на този етап нямаме. Ще направим всичко възможно отборът да се вдигне за мачовете с Финландия и Уелс“, коментира Дерменджиев.

Дебютантът Георги Йомов отбеляза гол още при първата си поява с националната фланелка.

„Бяхме по-добрият отбор, но получихме глупави голове и това ни приключи – каза крилото на ЦСКА. – Говорим да внимаваме на статични положения, но този път не можеше да ги предотврати“, заяви Йомов.

Марко Роси, италианският селекционер на Унгария, бе критичен за играта на своите.

„Не беше добър мач за нас, трябваше да го спечелим и това направихме. Имахме късмет в определени моменти, вкарахме ранен гол…

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *