Георги Първанов: Благоевград има нужда от кмет с управленски качества

Георги Първанов: Благоевград има нужда от кмет с управленски качества

Президентът Георги Първанов /2002-2012/ пристигна в Благоевград, за да изрази своята и на партията му АБВ подкрепа за независия кандидат-кмет Румен Томов. Държавният глава представи и книгата си „Пътуване към паметта” в залата на Историческия музей. Той обаче призна, че това е поводът, тъй като сега са важни предстоящите кметски избори и се надява на нова победа на Румен Томов.

„Имам впечатления от дейността на досегашния кмет, от поведението и цялостното му излъчване. Бях радостен от победата му преди две години, защото това бе пробив в мрежата на ГЕРБ, които сега са в ъгъла, но но бива да ги отписваме. Румен Томов има управленски качества и потенциал, от които община Благоевград има необходимост, тя има нужда от такъв кмет като него. Пред Томов перспективата за успех е добра. Истината е, че президентът Първанов подкрепя кмета Томов. Дори давам заявка да му бъда нещатен сътрудник, след като спечели кметските избори”, заяви Георги Първанов.

Той сподели и своето лично мнение за съдебното решение, с което кандидат-кметът бе остранен от поста му. За президента това е несправедливо решение, политически и репресивен акт. Първанов смята, че това са разбрали и хората в Благоевград и затова сега те ще бъдат още по-мотивирани да подкрепят Румен Томов в битката му за кметския пост, предава Илинден прес.

Румен Томов благодари за подкрепата на президента и АБВ. „За мен е чест държавният глава да ме подкрепи в тази важна надпревара. Доверят ли ми се благоевградчани, ще продължи отварянето на управлението към хората, чака ни работа и по много започнати проекти за развитието на града“, сподели Томов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.