Георг Георгиев: Не е моментът да обсъждаме за кой политик говорят САЩ

„В момента всяко послание, особено с такава тежест, се чете политически. Въпросът е как тече диалогът със стратегическите партньори, каквито са Съединените щати. По времето на ГЕРБ тази комуникация беше перфектна. Между нас и САЩ винаги е имало добро разбирателство. Всяка спекула, която се опитва да се прокара в момента, е едно политиканстване“, коментира Георг Георгиев от ГЕРБ в предаването „Денят ON AIR“.

Трябва ли САЩ да посочат името на политическия лидер, за когото се твърди, че е получавал подкупи от някои от санкционираните лица.

„Това не зависи от нас и не е моментът да го обсъждаме. Един лидер определено е заснеман в офиса на един от посочените санкционирани. Ако се направи по-детайлен преглед на обстоятелствата, ще забележим, че има интересни съвпадения“, заяви Георгиев пред Bulgaria ON AIR.

Запитан дали от САЩ са накарали Бойко Борисов да назначи Даниел Митов за зам.-председател на ГЕРБ, Георг Георгиев отговори:

И дума не може да става за подобно нещо. Подредбата на листите и това кой да е водач, е инспирирано от начина, по който партията чете своя подход към избирателя и какъв сигнал иска да излъчи. Г-н Митов излъчва послание за евроатлантизъм, за добра интеграция в институции, от които България е част. Всеки тип твърдения, че е наложен отвън, не кореспондира с профила на ГЕРБ.

По думите му, идеята на хората, които са станали основоположници на скандалите от последните седмици у нас, е да се насади страх и неприязън към политиката. Всички да бъдат вкарани в общо блато и окаляни.

„Хора като ген. Атанасов, които през 2002 г. застават в основата на подобни измами, са същите и днес. Отново от ген. Атанасов тръгва слухът за някакво имагинерно подслушване. Тези хора така са програмирани, това е школа на компромати. Школа на служби, които чрез подобен тип игри влияят на съзнанието на хората. В основата на нещата не стои истината. Единствената цел на тези хора е тежък реваншизъм“, убеден е бившият зам.-министър на външните работи.

Той е на мнение, че вътрешният министър Бойко Рашков трябва да действа, ако в действителност разполага с информация за извършено престъпление.

„Какво означава изказването му: Когато преценя, тогава ще я изнеса?! Може ли това да бъде поведение на вицепремиер?!“, настоя гостът на Ганиела Ангелова.

ГЕРБ е изправена пред това да се справи с духовете на някакви твърдения. Нямаме ясно изявен опонент, отбеляза още Георгиев.

„Не може да говориш за това колко си загрижен за държавния бюджет, а в следващия момент да назначаваш за шеф на НАП човек, който не си е плащал данъците и осигуровките. Човек, който е замесен в данъчни престъпления. Трябва да отговорят откъде се появи г-н Спецов. Някак се оказа, че не точно се познава с г-н Василев. Както г-н Рашков не познаваше началника на кабинета си. С какво службите за сигурност са свързани с изборния процес? Поради каква причина се оказаха неподходящи? Мотивите са съшити с бели конци“, заяви той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *