ГЕРБ: За новата власт магистрала „Хемус“ не е приоритет

За новата власт магистрала „Хемус“ не е приоритет. Тази теза защитава бившият зам.-регионален министър Николай Нанков от ГЕРБ в пост във Фейсбук. Повод за възмущението му е вчерашната проверка на министър Комитова на част от строящото се трасе от „Хемус“.

„Дълго време мълчах и гледах действията на наследниците ни в МРРБ. Много неистини се изговориха, много манипулации бяха пуснати в обръщение – времето ще покаже кой крив, кой прав. Но министър, който сам гордо казва, че познава инвестиционния процес от А до Я, да отиде на работна площадка и да я представи за трасе на магистрала „Хемус“ – ето това вече е върхът!“, казва Нанков.

Пояснява, че това е място за съхранение на строителна техника, терен от 12 декара, нает от частно лице, с негово съгласие е отнет хумусният слой – за да може тежката строителна техника да стъпи стабилно и да не потъва.

Отделно от това се чака разрешение за строеж от МРРБ и е направена организация за мобилизация.

„Това е. Ако си бяха направили труда да видят парцеларния план, щяха да разберат, че на това място няма как да има строителство, защото е извън бъдещото трасе на „Хемус“. С преведения аванс в момента се произвеждат бетонови изделия, добиват се инертни материали и пр. дейности, които предшестват самото извършване на строително-монтажни работи (за чието реално стартиране е необходимо строително разрешение)“, изяснява ситуацията с ремонтите на магистралата Нанков“, изтъква още Нанков.

Той посочва, че ако Комитова е искала да види как се стори е трябвало да отиде на участъци 1, 2 и 3. В участък 6 вървели подготвителни дейности – не се строи, защото се бавят процедурите от дирекцията на протестиращия бивш зам.-министър Тодор Стоянов.

„Вместо да работи и да напредва „Хемус“, той ходи на протести“, казва още Нанков.

Нанков изразява скептицизъм, че обещаното от ГЕРБ приключване на аутобана до 2024 г. ще се случи.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *