ГЕРБ издигна официално Андон Тодоров за кмет на Благоевград

ГЕРБ издигна официално Андон Тодоров за кмет на Благоевград

Инициативен комитет застава зад Андон Тодоров за частичните избори за кмет на Благоевград на 27 юни. ПП ГЕРБ, ВМРО, Партия на зелените и неправителствени организации също залагат на кандидатурата на Андон Тодоров като независим кандидат за градоначалник на областния център. Това стана ясно на пресконференция в Благоевград на лидерите на политическите партии и на инициативния комитет.

На пресконференцията Андон Тодоров обяви, че е подал оставката си до Общинската избирателна комисия като председател на местния парламент, обяви, че се отказва и от мястото си на общински съветник. „За мен Благоевград е не само град, в който живея, а е мисия. Беше ми тежко да гледам как града пропилява потенциала си. Винаги съм вярвал, че в такива времена имаме нужда от смели решения. Обмислих как мога да продължа да работя за Благоевград.

С помощта на общинските съветници създадохме добра основа за мандат, който да възстанови града ни. Единственото решение пред мен е да приема предложението на Инициативния комитет, който ме издига за кандидат за кмет на общината. На тази крачка се реших след като получих подкрепата на най-голямата партия в България ГЕРБ, на патриотите от ВМРО, на земеделците на „зелените“. Заявявам, че напускам поста председател на ОбС-Благоевград, както и напускам мястото на общински съветник. За мен план Б няма.“

Своята подкрепа за Тодоров заявиха бившият вицепремиер Томислав Тончев и ексминистри, сред които проф. Костадин Ангелов, Деница Сачева, Младен Маринов, областният координатор на ГЕРБ Андрей Новаков. Те бяха категорични, че в негово лице виждат истинския лидер, от който се нуждае Благоевград. Човекът с опит и възможности, който ще създаде добра и сигурна среда за живот на всички граждани.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *