Гергана Муртова оглави временно ОбС – Благоевград

Гергана Муртова оглави временно ОбС – Благоевград

Съветничката Гергана Муртова оглавява временно Общински съвет – Благоевград до избор на нов председател, след като Андон Тодоров подаде оставка и обяви, че се кандидатира за кмет. На нея в качеството й на един от зам. председателите на местния парламент той е прехвърлил задълженията си да представлява ОбС и да организира работата му.

Г. Муртова научи новината вчера по време на ваканция на остров Санторини и не скри изненадата си, но отбеляза, че вече е била в тази роля, макар и за кратко по заместване, и се е справила успешно, пише „Струма“.

Г. Муртова е общински съветник трети мандат. Тя е в групата на Радослав Тасков от местната коалиция ЕНП в ОбС. Очаква се на предстоящата сесия на местния парламент следващия петък съветниците да проведат избор за нов председател. Вече има „совалки“ за издигане и на кандидатурата на Радослав Тасков, който е със солиден опит на този пост.

Все още не се знае дали най-голямата група на ПП ГЕРБ ще издигне своя кандидатура. Централното ръководство на партията беше наложило мораториум по темата за времето на управление на кмета Томов, който още не е вдигнат.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *