Германски журналист: Българските власти не разследват Ружа Игнатова

Българските власти не разследват престъпната дейност на Ружа Игнатова. Това коментира германският журналист Йохан фон Мирбах в предаването „Кой говори“ на Дарик радио. Според него и днес част от активите, купени от „криптокралицата“ и основател на фалшивата криптовалута OneCoin, с пари на измамените хора, продължават да се използват.

„Става въпрос за ключови сгради в София, от които се печелят пари. Опитах се да се свържа с българските власти, но така и не съм получил отговор до момента. Не знам защо няма разследване в България“, посочи Мирбах.

Журналистът обясни, че в момента работи по въпроса жива ли е Ружа Игнатова, но не даде подробности. По отношение на версията, че Игнатова е избягала от България след като е получила информация от властите тук, Йохан фон Мирбах коментира, че това е една от възможностите, която проверява.

„От работата си тук разбрах, че не е прецедент престъпници да получават информация от властите и напускат страната точно преди да бъдат арестувани, или обвинени. Работя тясно с колеги от България и се сблъскваме винаги с факта, че очевидно има някакъв теч на информация“, посочи журналистът. Той обясни, че има снимки на Ружа Игнатова с български политици, но няма сведения, че те са получавали пари директно от нея.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *