Героиня! Медсестра спаси 3 новородени бебета от ада в Бейрут

Медицинска сестра спаси три новородени бебета от чудовищния взрив в Бейрут, превръщайки се в героиня на трагедията. Емоционална снимка, публикувана в социалните мрежи, разказва историята на жената, стискаща трите деца в ръце сред отломките от местна болница. Фотожурналистът Билал Джавич бил в дома си в покрайнините на Бейрут, когато станала експлозията.

“Излязох от нас и следвах дима, докато не стигнах до пристанището. Това, което видях там, беше изумително”, разказва той. “Видях медицинска сестра, която прегръща три новородени бебета. Тя беше изключително спокойна, което ми се стори като пълна противоположност на общата ситуация”, допълва той пред Си Ен Ен. По думите му на няколко метра от нея имало починали и ранени хора, както и множество отломки. “Тя имаше в себе си някаква скрита сила, която ѝ позволяваше да се самоконтролира и да спаси тези деца. Такива хора изпъкват по време на мрачни ситуации”, разказва фотографът.

Жената била в родилното отделение по време на взрива. Ударната вълна я съборила на земята и тя изпаднала в безсъзнание. Когато се свестила, взела трите новородени дечица. При взрива в същата болница умират 12 пациенти, двама посетители и четири медицински сестри, а други двама са в критично състояние.

В минутите, в които загинаха над 150 души, се роди и нов живот. Малко преди смъртоносната експлозия вкарват младата Емануел в операционната за раждане. Съпругът ѝ Едмонд заснема ужасяващото изпитание на видео. “Оглеждах се в коя стая водят жена ми, когато се чуха страшните експлозии. Изпитах ужас, че съпругата ми или детето може да са ранени. Навсякъде хвърчаха стъкла и инструменти”, разказа пред Би Би Си шокираният баща. Синът им Джордж се ражда малко след това напълно здрав. Майката също е добре.

Булка в Бейрут пък няма да забрави сватбената си фотосесия, по време на която ливанската столица бе разтърсена.

На кадрите се вижда как 29-годишната Израя Себлани позира усмихната пред хотела, в който тя и съпругът ѝ Ахмад Субеих планирали да прекарат първата си брачна нощ. Лицето ѝ грее от радост, а на метри зад нея се простира снежнобелият воал на булчинската рокля. След няколко секунди се чува взривът и се вижда как мъже отвеждат булката в хотела.

“Бях толкова щастлива – като всички останали момичета. Мислех си: “Омъжвам се! Родителите ми ще се радват да ме видят в бяла рокля. Ще изглеждам като принцеса”, казва пред Ройтерс Израя. Когато чува взрива, тя е в шок, а в мислите ѝ прескачат въпросите “Какво се случва, ще умра ли? Как ще умра?”. За щастие, нито тя, нито някой от гостите е ранен.

На видео бе запечатан и драматичният момент, в който малко момиченце бе извадено живо от отломките в Бейрут. Детето прекарало там над 24 часа. Десетки все още се издирват, а отчаяни роднини обикалят развалините и търсят изчезналите си близки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *