Глад за медицински персонал в общинската болница в Дупница

Недостиг на медицински персонал се наблюдава през последните седмици в общинската болница в Дупница. Незаетите практики са около 40, като се търсят лекари и медицински сестри, казаха от здравното заведение в града. От там бяха категорични, че наличният състав от 50 лекари, 85 сестри и 41 санитари се справя много добре при КОВИД обстановката и увеличаващите се пациенти с коронавирус.

За разлика от други болници по време на епидемията няма лекари и специалисти под карантина и с положителна проба на COVID – 19. Броят на хоспитализираните лица в МБАЛ „Св. Иван Рилски“ в град Дупница е 12. От настанените за лечение има само един по-тежък случай – жена, която е на кислородна терапия, останалите пациенти са в сравнително добро общо състояние.

„Имаме и не малко медицински персонал от Босилеград, като те живеят на квартира в Дупница. Сега заради пандемията в Западните покрайнини щеше да е доста трудно придвижването. Знаем, че има медици от Босилеград и в болницата в Кюстендил. Те работят предимно в акушеро-гинекологичното отделение, детското, хирургия и др. отделения“, коментираха още от общинската болница в Дупница.

От там уточниха още, че здравното заведение е в процедура по доставяне на нов рентген. Затова освен лекари и медицински сестри ще трябва да назначи и специалист по образна диагностика и рентгенов лаборант.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *