Годжи разплака с думи за баща си, бившата, Слави и детето си

Болката от загубата на родител никога не изчезва. Това преживява и Георги Милчев-Годжи, който вече седем години жали по своя баща. Тежката загуба сполетя семейството на култовия китарист на „Ку-ку бенд“ в края на 2012 г., когато бай Милчо се спомина от високо кръвно, буквално часове преди Рождество Христово.

И до днес музикантът още не може да свикне с мисълта, че най-важният човек в живота му го няма. „Много тежко преживях смъртта на баща ми. Беше внезапно… Вече седем години този човек го няма. Много пъти съм си мислел, ако знаех, че ще си отиде, какво щях да му кажа за последно. Сега вече знам. Щях да му звънна и да му кажа, че го обичам. Много ми беше терсене тогава. Ужасно! Защото всичко това, дето съм направил, най-важният човек в живота ми не можа да го види“, отвори сърцето си Годжи пред друг известен представител на Врачанския регион – Тото от „СкандаУ“.

Близо час и половина двамата редят лакърдии в „Ютюб“-канала на рапъра. Пред Тото баскитаристът разказа целия си живот – от това как е избрал да зареже футбола, за да стане музикант, през студентските си години и тези на гурбет из Скандинавските страни, и се стигне до събития, истории и съвпадения, променили представите му за света.

Годжи се впусна във философски теми и разсъждения, че на този свят няма нищо случайно. До това заключение музикантът стигнал, размишлявайки за развоя на живота си. Въпреки популярността и славата, Георги е имал и тежки моменти и емоционални дупки. Там, на дъното, не виждал светлина в тунела, но всеки път събитията се подреждали по такъв начин, че помощта и спасението идвали от съвсем неочаквани места.

Годжи даде пример за това как в живота му нищо не е случайно с песента „Жива рана“. В началото планът бил в нея да участват Слави и Звезди от „Ахат“. В последния момент обаче сметките си объркали и Трифонов на пожар привикал Милчев да го замести. Не е тайна, че в последствие песента се превърна в един от най-големите хитове и се пее от малки и големи и до ден-днешен.

На случката, която из основи променила мисленето на Годжи, е от детските години на сина му Волен.

„Кое ми преобърна представите за света? Преди около десетина години ми звъни майката на синовете ми. Пита ме: „Ти спомняш ли си какво ни разказваше Волен, когато беше на 3?“. Казах й, че не помня. А детето идва и ни пита: „Искате ли да ви разкажа как съм се родил? Бяхме на едно поле много деца в бяло. Аз подписах договора си и избрах да се родя при тебе и при мама. И се родих!“. „Е, и че какво толкова?“, попитах бившата ми жена по телефона. „Това го пише в книгата на Майкъл Нютън „Пътят на душите“. И тогава разбрах много неща…“, разказа Годжи.

Днес Волен Милчев е на 23 години. Нютън пише книгата си през 1994 г., три години преди синът на Годжи да се роди, пише Пик.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *