Година след „Фермата”, благоевградчанинът Александър Тодоров не иска и да види крава

Година след „Фермата”, благоевградчанинът Александър Тодоров не иска и да види крава

„Не искам да видя крави, много ритат и бодат“, това споделя година след участието си в Сезон 5 на риалити формата „Фермата” атрактивният благоевградчанин Александър Тодоров. И бърза да уточни, че все пак фобията му е само към тези животни, иначе с участието си се е научил да уважава труда на хората на село.

След риалитито Александър се връща към предишния си начин на живот, с тази разлика, че сега е разпознаваем от феновете на предаването и понякога известността му натежава, пише в. „Струма“. „На моменти се чувствах като панаирджийска мечка, но това не ме е подразнило по никакъв начин“, споделя със смях Александър.

Той продължава да се занимава със своите късометражни филмчета, в момента работи върху няколко сценария, но не знае дали ще ги осъществи. Любимата му част от работата върху филмчетата е заснемането им. „Вместо да седим по кафенетата с приятели, правим нещо, с което се забавляваме, любимият ми жанр е абсурдизъм“, обяснява Александър, който се занимава и с фотография. Обича да снима пейзажи в природата и в същото време да й се наслаждава. „За мен е важно да се обръща внимание на природата и околната среда. Обичам да снимам красиви гледки, като в същото време прекарвам приятно време заедно с приятелите си”, добавя благоевградчанинът.

Преминаването през „Фермата” е променило още нещо в живота му – вече гледа по-внимателно на това, с което се храни. „Във фермата осъзнах, че е трудно да отгледаш градинка сам и да се занимаваш с животновъдство, но пък резултатът си струва. Разбира се, че нямам свободно време и условия тук, в града, да се занимавам с това, но винаги предпочитам да пазарувам от малките магазинчета и пазара, където продуктите са екологично чисти. Много възрастни хора работят градинки по селата и си предлагат излишъка за продан. Ако купуваме от тях, получаваме свежи плодове и зеленчуци, прясно мляко без химични съставки, а те си докарват допълнителни доходи върху малките пенсии”, обяснява философията си Александър.

Въпреки че не намира време за собствена биоградинка, той гледа лозе и прави червено вино. „Лозето е отново добър повод за сбирка с приятели, те ми помагат, а аз им давам домашно вино. Почти всеки човек от този край е любител на домашното вино. Моето лозе е извън града, близо до село Горно Ораново, и по време на карантината ми беше трудно да ходя дотам поради изискването на декларации от поставените КПП-та“, обяснява Александър.

Той смята, че след всяка криза и падение се ражда нещо ново и по-добро. „Колкото и тежки да бяха прекараните месеци под карантина и страхът от коронавируса, хубавото е, че това върна хората обратно към природата. Когато човек е затворен вкъщи по време на изолация, единственият шанс да излезе навън, с минимален риск от зараза, е като отиде на село или сред природата. Коронавирусът взе много жертви, но ни научи да бъдем по-добри към околната среда и да ценим всичко, което притежаваме”, убеден е участникът във „Фермата”.

Популярността на Александър след риалити формата му донася и ангажимент като рекламно лице на известна българска марка бира. За целта се явява на кастинг в София и го печели. А освен това е любител на бирата и пие от пенливата напитка с удоволствие и, разбира се, с приятели.

Като млад човек, който обича своя Благоевград, Александър изразява мнение, че градът се нуждае от големи инвестиции и производство. „В града живеят млади хора, които знаят чужди езици, и това би била добра причина за появата на кол центрове, също така могат да се направят съвместни дружества с двата университета. Друго, от което може да се възползва нашият град, е мястото, на което е разположен. Може да се развие като много добра туристическа или ски зона, много по-достъпна от другите скъпи курорти“. Загрижен е, че процесът може да стане необратим, ако спешно не се вземат мерки за развитието на града.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *