Горанов отговори за Божков: Може и сега да плати на държавата

Горанов отговори за Божков: Може и сега да плати на държавата

И в момента г-н Божков би могъл да заплати на държавата това, което не е заплатил навреме. Това каза министърът на финансите Владислав Горанов във връзка с появилите се днес изказвания по негов адрес от страна на бизнесмена Васил Божков.

По думите му става въпрос за поредния богат българин, който се укрива от правосъдието и използва медиите за своите защитни тези.

„Независимо от опита за внушения, аз нямам претенции към г-н Божков освен за едно. През всичките години, в които се е занимавал с хазартен бизнес, той или негови служители са нарушавали Закона за хазарта, като е декларирал и внасял по-малко такси“, каза още Горанов.

„Препоръчвам на всеки бизнесмен, който има неуредени сметки с държавата да го направи и по този начин няма да изпада в неприятната ситуация да бъде преследван от наказателните власти“, посочи още министърът.

По-рано днес Васил Божков в интервю за Би Ти Ви поиска оставката на Владислав Горанов заради драмата с отнетия хазартен бизнес. Бизнесменът в изгнание обясни, че с финансовия министър са се виждали в лични срещи и са си разменяли есемеси. „Срещу мен няма нито едно съществено обвинение. Не съм имал контакти с комисията по хазарт. Всичките ми контакти са били с Влади Горанов“, разкри най-богатият българин.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *