Горският, участвал в незаконния лов край Симитли, напусна

Горският, участвал в незаконния лов край Симитли, напусна

Горският стражар Владимир Петров, участвал в незаконен лов на територията на „Държавно горско стопанство Симитли”, е подал молба за напускане и още днес ще бъде освободен от заеманата длъжност.

Това съобщи директорът на териториалното поделение на ЮЗДП инж. Благой Кишев. По думите му той е дългогодишен служител в стопанството, в което работи от 1984 г., като през всичките тези години няма нарушения при изпълнение на служебните му задължения.

Той е придружавал в нелегалното нощно „сафари“ бившия шеф на ДАНС Димитър Георгиев ,който бе задържан за бракониерство.

Припомняме, че на 20 юли, към 23.00 часа, след подаден сигнал за незаконен лов, в землището на с. Полена, община Симитли, са задържани бракониери. При акцията на полицията, за която са уведомени „Държавно горско стопанство Симитли”, на чиято територия е установено нарушението, както и РДГ Благоевград, в единия от автомобилите е открит труп на дива свиня.

В полицията са закарани Димитър Георгиев, бизнесменът Сергей Ташков, президент на ФК „Витоша“-Бистрица, още един столичен бизнесмен, служител на Държавно горско стопанство-Симитли и настоящ служител на ДАНС.

След като им са снети обяснения са пуснати. Някои от тях написали,че видели свинята да куца, сторила им се много болна и затова я отстреляли.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.