Горски носят пенсии и козунаци на старците в Огражден планина

Служителите от Държавно горско стопанство-Първомай помага активно в раздаването на пенсиите на хората във високопланинските села на община Петрич. Горските разполагат с високопроходими автомобили и возят служителите на пощата до населените места, които са високо в Огражден планина.

За няколко дни са зарадвани с пенсии над 30 възрастни хора в селата Кладенци, Вишлене, Зойчене, Долене и Дреново. „Нашите горски стопанства в извънредното положение заради коронавируса не спират да помагат и да са от полза на различни общини, а и на държавата, пише „Монитор“.

Наши служители разнасят храна и лекарства в отдалечени населени места. Скоро ще започнат да разнасят по домовете на децата продуктите по схемите „Училищен плод” и „Училищно мляко“. Само чакаме да ни дадат адресите”, споделиха от ръководството на Югозападното държавно предприятие.

В събота, в навечерието на Великден, горски ще разнесат и козунаци на нуждаещите се в селата в Огражден планина, след като от Община Петрич пожелали подкрепа за това благородно начинание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *