Горски простреля съсед при спор, арестуваха го

Горски простреля съсед при спор, арестуваха го

58-годишният бивш горски служител Цветан Марински е предаден на съд за опит за убийство в благоевградското село Плетена.

Обвиняемият Марински живеел в махала „Забърдо“ в село Плетена. От около 15 години отношенията му със семейство Каменови били влошени. Причина за това били имотни претенции, касаещи общия път до имотите им. По този повод нееднократно възниквали конфликти помежду им, предимно провокирани от обвиняемия.

На 13.06.2020 г. В.Каменов поставял мрежа около частта от двора, принадлежаща на съседката му. Обвиняемият няколко пъти минал наоколо, като се подразнил от действията им. Той паркирал ремаркето на лекия си автомобил на средата на улицата, преграждайки пътя, и преминаването на други автомобили станало невъзможно. Съседите много се притеснили от това обстоятелство, тъй като сред тях имало такива със здравословни проблеми, което налагало по спешност да търсят медицинска помощ. Коментирали как да решат проблема. Единият от свидетелите Любен Каменов се обадил в полицейския участък в Сатовча да информира за станалото. Междувременно Марински паркирал джипа си на главната улица зад автомобила на Каменов, като по този начин още повече затруднил движението.

Обвиняемият бил приканен да освободи улицата, но отказал да го направи и отправил обидни думи и закани към съседите. Подразнени от поведението му двамата братя Младен и Любен Каменови тръгнали към него. Последвало сбиване и падане на земята, при което Марински си ударил главата. Свидетели на случващото се намесили и ги разтървали.

Разгневен, обвиняемият тръгнал към дома си, продължавайки да ругае, докато останалите се прибрали в двора. Любен отново се обадил в полицейския участък, за да съобщи за инцидента, и на място били изпратени дежурни.

Междувременно Марински взел законно притежавания пистолет „Макаров“ и се върнал в района на имота на семейство Каменови. Движейки се с оръжието в ръка и отправяйки закани, той произвел няколко изстрела. Уплашени от действията му, съседите, сред които имало и жени, побързали да се укрият.

Обвиняемият продължил да стреля, целейки се в единия брат, но не го улучил. Ударил с пълнителя на пистолета панорамното стъкло на чужд автомобил и го раздробил. Видял до плевнята Младен Каменов и произвел изстрел срещу него, като му причинил нараняване в областта на гърдите със засягане на лакътната кост. Отново насочил пистолета срещу него, натиснал спусъка, но поради празния пълнител оръжието не произвело изстрел. Веднага след това напуснал местопроизшествието.

Бащата на пострадалия подал сигнал на телефон 112. Младен бил транспортиран за оказване на медицинска помощ.

На пристигналите полицаи Марински заявил, че бил нападнат и стрелял, за да се защити. По случая е било образувано досъдебно производство, приключило с внесения в съда обвинителен акт.

Понастоящем обвиняемият е с мярка за неотклонение „домашен арест“. Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *