Горски ще доставят храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени села

Горски ще доставят храна и лекарства на възрастни хора в отдалечени села

Горски служители на Югозападното държавно предприятие имат готовност да подпомогнат най-малките и отдалечени населени места в общините в областите Благоевград, Кюстендил, Перник, Софийска и части от Ловешка и Пазарджишка в борбата срещу коронавируса.

По този начин те ще изпълнят указанията на земеделското министерство във връзка с обявеното извънредно положение относно мерките за защита здравето на най-уязвимите групи – възрастни, самотноживеещи и хора в затруднено положение.

Директорът на ЮЗДП – инж. Дамян Дамянов, разпореди на държавните горски и ловни стопанства в срок до 1 април да уточнят с кметовете на общините необходимостта от съдействие и начина, по който може да бъде осъществена помощта.

На всички горски служители, които ще бъдат ангажирани и ще участват активно в оказването на подкрепа на общините, ще бъдат осигурени предпазни средства, дезинфектанти и инструктаж за стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Служебните автомобили, които ще се използват при необходимост от разнасяне на лекарства, храна и защитни средства на жителите на населените места, също трябва да отговарят на изискванията за безопасност.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *