Гоцеделчевски защитник разпуска в Девинския замък по време на карантината в Словакия

Футболист номер 3 на България за 2019 г. Васил Божиков разпуска в Девинския замък по време на карантината, която предпочете да кара в Словакия, където носи капитанската лента в местния гранд „Слован“, информира „Струма“. Тамошното първенство е спряно от 7 март, надеждите са да бъде подновено в началото на юни, когато националът навършва 32 г.

„Изглежда невероятно, че от последния ни мач и победата с 1:0 срещу „Ружемберок“ са минали два месеца. Как лети времето, не е истина. Последните седмици не бяха лесни за никого. Опитах се да не губя положителната настройка. Останах в Братислава, защото се чувствам тук като у дома си, а и все още вярвам, че сезонът ще започне отново. Естествено, че семейството и близките ми хора ми липсват, но всеки ден имаме видеовръзка“, каза железният защитник, който не си е позволил да бездейства в условията на пандемията от Ковид-19.

Поддържам форма, доколкото мога да го правя в подобна обстановка. Чета книги, разхождам се сред природата. Страшно много ми харесва да ходя до една от големите забележителности в Словакия – замъка Девин, който е символът на славянството и се намира само на петнайсетина километра от столицата. В самия град също има доста приятни места за прекарване на свободното време и човек не може да скучае“, допълни Божиков, който е сред големите любимци на феновете на „Слован“.

Орлите влязоха в групите на Лига Европа, неврокопчанинът заслужи място в топ 3 в анкетата за най-добър футболист на страната ни, а в началото на годината поднови договора си с клуба, в който пристигна през 2017 г. от турския „Касъмпаша“. Там беше съотборник с благоевградчанина Страхил Попов.

„Чувствам се уважаван в „Слован“, оценяват труда ми. Миналата година станахме шампиони 6 кръга преди края, беше важно заради вековния юбилей на клуба. В настоящото първенство сме на върха с 10 точки преднина пред втория. Президентът построи нов стадион, радваме привържениците с добри игри, атмосферата в съблекалнята е супер“, споделя В. Божиков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *