Градският транспорт в Благоевград с ново кризисно разписание

Променят разписанието на линиите на градския транспорт в Благоевград, това реши Кризисният щаб, съобщи кметът Румен Томов.

Автобусите по линия №2 ще пътуват през 15 минути, а автобусите по линиите 1 и 3 през час. Останалите разписания остават без промяна.

Градоначалникът призова възрастните хора над 75 години по възможност да не излизат по улиците или ако се налага да ходят с маски.

Популизъм е пръскането на улиците и зелените площи с дезинфектант е категоричното становище на специалистите, с които е проведена среща преди обяд. Те са обяснили, че 5 минути след третиране на площите заразата отново може да плъзне. Въпреки това веднъж на два дни “Биострой” веднъж на два дни ще дезинфекцира централната част на града.

Откритият и закритият пазар ще възстановят работата си при специален ред за пазаруване.

Преустановява се работата на част от социалните услуги, като остават да работят обществената трапезария, детската кухня и социалния патронаж.

Работното време на касите на партера на общината също се променя, удълженото работно време се отменя и те ще функционират от 8.30 до 17.30 часа.

С един месец се удължават сроковете за подаване на всички видове заявления и декларации, в това число и за настаняване в социалните жилища и за детските градини.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *