Граждани преследват катаджия нарушител край Разлог (Видео)

Будни граждани се впуснаха в яростна гонка с нарушител на Закона по пътищата, който шофира без винетка, с висока скорост и умишлено нацапани с кал номера, за да не бъде забелязан от камерите на ТОЛ системата, пише struma.com. Във видеа, които са направили, гражданите твърдят, че нарушителят е дългогодишният полицейски инспектор в управлението в Разлог Костадин Дункин, управлявал Лада Нива, с регистрационни номера Е 7533АХ.

Обществена тайна било в Разлог, че полицаят не зачита законите, за чието съблюдаване получава заплата. Затова и в неделя ентусиастите решили лично да заловят нарушителя. Тръгвайки след него, те едва успяват да догонят бързия и яростен по пътищата полицейски служител.

Усещайки, че е преследван, полицаят спира внезапно ладата и тръгва назад, за да удари колата, която го следи. Прави завой и влиза в разкопана кална нива. Преследвачите не се отказват и тръгват след него, след два кръга в калта преследваният герой дава газ и тръгва заплашително срещу хората, които вече били слезли от колата. Минава страховито покрай тях и бяга. Според преследвачите той системно карал колата си така, посещавайки почти ежедневно имота си в м. Предел.

Проверка на сайта е установила, че до днес автомобилът с посочения номер няма електронна винетка. Няма и платена застраховка. Въпросната Лада неведнъж е попадала в полицейските бюлетини. През 2010 година, шофирана от сина на полицая Костадин Дункин, Иван, колата бе засечена от горски с крадена дървесина. Шофьорът заряза возилото си и избяга.

Горски служители припомнят, че през 2016 година синът на полицая е задържан с цял камион „Камаз“ с крадена дървесина, камионът е конфискуван, а се говори, че и ладата от днешното видео е предвождала камиона с дървесината. Малко по-късно за полицая е разпоредена дисциплинарна проверка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *