Гръцките онлайн супермаркети зарити от обаждания, оказват се неподготвени за кризата

Гръцките онлайн супермаркети са зарити от поръчки, като някои от тях ангажират да ги изпълнят най-рано за края на месеца ли дори през май. На практика те се оказаха неподготвени за кризата, пише „Катимерини“.

Според изданието в някои случаи поръчките са 3 и повече пъти над обикновеното. За това в най-добрия случай срокът им на изпълнение е 27 април, като има отлагания и за 12 май. За жителите пък на по-отдалечените райони дори в областта Атика, където се намира и гръцката столица, възможността да си поръчат нещо по телефона или през мрежата е почти невъзможно.

Причината за неуспеха на онлайн супермаркетите в Гърция да изпълнят множество поръчки е, че те имат възможности да изпълняват много по-малък брой поръчки (напр. 200 дневно вместо 700 сега). Освен това те разполагат и с малък автопарк, обикновено 2-3 микробуса и следователно е имала малка поръчка. автопарк (обикновено микробуси в самата верига) и не рядко прибягват до услугите на куриерски фирми. Неслучайно преди COVID-19 оборотът на онлайн супермаркетите е бил под 1% от общия оборот в индустрията.

В опит да посрещнат нарастващите нужди, някои вериги се насочват към алтернативни форми на поръчка и разпространение на поръчки. „Sklavenitis“ си партнира с онлайн платформата efood.gr.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *