Гръцките онлайн супермаркети зарити от обаждания, оказват се неподготвени за кризата

Гръцките онлайн супермаркети зарити от обаждания, оказват се неподготвени за кризата

Гръцките онлайн супермаркети са зарити от поръчки, като някои от тях ангажират да ги изпълнят най-рано за края на месеца ли дори през май. На практика те се оказаха неподготвени за кризата, пише „Катимерини“.

Според изданието в някои случаи поръчките са 3 и повече пъти над обикновеното. За това в най-добрия случай срокът им на изпълнение е 27 април, като има отлагания и за 12 май. За жителите пък на по-отдалечените райони дори в областта Атика, където се намира и гръцката столица, възможността да си поръчат нещо по телефона или през мрежата е почти невъзможно.

Причината за неуспеха на онлайн супермаркетите в Гърция да изпълнят множество поръчки е, че те имат възможности да изпълняват много по-малък брой поръчки (напр. 200 дневно вместо 700 сега). Освен това те разполагат и с малък автопарк, обикновено 2-3 микробуса и следователно е имала малка поръчка. автопарк (обикновено микробуси в самата верига) и не рядко прибягват до услугите на куриерски фирми. Неслучайно преди COVID-19 оборотът на онлайн супермаркетите е бил под 1% от общия оборот в индустрията.

В опит да посрещнат нарастващите нужди, някои вериги се насочват към алтернативни форми на поръчка и разпространение на поръчки. „Sklavenitis“ си партнира с онлайн платформата efood.gr.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *