Гръцките хотели пълни наполовина, цените – като ланшните

Тазгодишните цени за лято 2020 в Гърция остават непроменени спрямо тези през 2019 г., а част от хотелите са пълни едва на 50%, съобщи БНТ

Туристите, които в момента почиват в района на Неа Врасна, са главно от България и Сърбия. Гръцките хотелиери ще разчитат именно на балканските държави да спасят туризма в страната. Основните притеснения на бранша са свързани с новите изисквания, въведени от гръцкото правителство при преминаване на границата.

Припомняме, че късно снощи от министерството на външните работи обявиха, че в южната ни съседка ще може да се влиза само от граничен пункт „Кулата-Промахон“, като е задължително 48 часа преди пътуването си да сме подали онлайн декларация. Изискваните данни на пътуващия са – име, начин на транспорт (при пътуване с личен автомобил се вписва номерът му), контакт за връзка, дата на влизане, ГКПП, история на пътуванията си в други държави, точен адрес на отсядане в страната и свой близък за връзка. След изпращането на заявлението получаваме QR код, който да покажем при преминаването на границата. Подобен код обаче не е изискван за тежкотоварните камиони. Тази сутрин натоварено беше движението единствено на изхода за тежките превозни средства.

Около курортите в Гърция също има засилени проверки и полицейско присъствие.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *