Гърмен отново пусна влакчето за туристи до Никополис ад Нестум

Атрактивното влакче отново вози гости на община Гърмен до древния римски град Никополис ад Нестум. Няколко години превозното средство не работеше, тъй като се повреди и се нуждаеше от сериозен ремонт. Сега вече туристическото влакче вози всички желаещи по маршрута Гърмен-село Марчево-село Огняново-Никополис ад Нестум. Билетът за възрастни струва 3 лева, а за учениците цената е само един лев.

„Предстои на следващата сесия на Общинския съвет да внесем предложение маршрутът на влакчета да се удължи и то да стига до още една забележителност в нашия регион – до праисторическото светилище Градище”, каза кметът на Гърмен Феим Иса, пише Илинден прес.

Никополис ад Нестум е построен в късноримската епоха от император Траян и е разположен върху площ от 100 декара. Древното селище привлича все повече туристи. Преди време по европейски проект бяха реставрирани и консервирани кулите, крепостните стени, късноантичните терми. Монтирано бе ефектно осветление, изградена бе мрежа от алеи, за да могат туристите по-добре да възприемат обекта, построи се и амфитеатър, в който се провеждат различни фестивали и събития.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *