Гърмен реже парите за събори, приходите в хазната са наполовина

Община Гърмен няма да заделя пари за организиране на събори в населените места. Няма да се дават средства и за провеждането на религиозни празници. Това обяви кметът Феим Иса, след като бе направен анализ на постъпленията в общинската хазна за първите 6 месеца на тази година.

Според цифрите приходите са едва 40% от тези за същия период на миналата година. Затова се налага местната власт да пести и да свива разходи.

„Ще спестим около 12 000 лева от това, че два месеца Общинският съвет не работи. По-малко са азходите ни е за детските градини и ясли, където децата са по-малко заради пандемията от коронавирус, а таксите се поемат от Общината”, каза още кметът на община Гърмен.

Той бе категоричен, че общински пари за празници и събори няма да се отпускат. Всеки кмет на населено място може да организира такова събитие, но събирането на средства си е негов ангажимент. Огромната част от общинските приходи са от туризъм, който беше най-силно засегнат от пандемията от COVID-19.

Самата Община Гърмен притежава мира с минерална вода, пералня, хотел, които също затвориха врати. Не работеха и историческите селища Никополис ад Нестум и Градище. „Само с ограничаване на разходите няма да се наложи да съкращаваме хора от Общинска администрация”, допълни Феим Иса.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *