Гърците с вечерен час на Великден, магазините с ограничения за клиенти

Гърците с вечерен час на Великден, магазините с ограничения за клиенти

В Гърция бяха обявени промени в организацията на църковните служби по време на Великденските празници заради спазването на вечерния час.

Много от ограничителните мерки в страната продължават да са в сила. Заведенията остават затворени. Магазините работят с ограничен брой клиенти.

Вечерната литургия по време на Страстната седмица и на Великден ще приключи до 21.00 часа, за да се спази вечерният час. Позволиха до 50 души присъстващи на литургия в катедралните храмове, като задължително тестват за коронавирус всички духовници, предаде БНР.

Част от литургията ще се извършва в преддверието на църквите, за да могат вярващите да останат навън и да се спазва необходимата дистанция. Маските са задължителни навсякъде.

Категорично няма да отпадне забраната за напускане на района по местоживеене, съобщиха от съвета за контрол на коронавируса в южната ни съседка. Така гърците няма да пътуват за празниците в провинцията.

Ресторанти, таверни и кафенета остават затворени поне до 5 май.

От вчера отпадна задължителната карантина за влизащите в Гърция, но все още няма засилен трафик от туристи през граничните пунктове с България -„Кулата – Промахон“ и „Маказа“.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *