Гърция предотврати опит на 4000 мигранти да влязат в страната

Гърция предотврати опит на 4000 мигранти да влязат в страната

Гърция заяви, че е решена да защитава границите си, след като мигранти се опитаха да преминат в страната от Турция, съобщи АНА-МПА.

Правителството ще направи всичко, което е необходимо, за да защити границите на страната, заяви правителственият говорител Стелиос Пецас пред репортери след извънредно заседание при премиера Кириакос Мицотакис, предава БТА.

През последните 24 часа гръцките власти са предотвратили опити на 4 000 души да преминат границата, каза говорителят.

Границата са успели да преминат 66 души, които „нямат нищо общо с Идлиб“, допълни Пецас. Гръцката полиция стреля днес със сълзотворен газ срещу групи мигранти, хвърлящи камъни на границата с Турция. Телевизията показа кадри, на които групи хора хвърлят камъни към гръцката полиция от турската страна на границата в събота сутринта. На медиите не бе позволено от гръцките власти да приближат границата и бяха държани на един километър разстояние.

Свидетел заяви пред Ройтерс, че в района силно мирише на сълзотворен газ.

Днес в Истанбул турският президент Реджеп Тайип Ердоган заяви, че в петък 18 хиляди мигранти са преминали от Турция в Европа и предвиди нова вълна от 30 хиляди в събота. Агенцията обаче определя числата, споменати от Ердоган, като преувеличени спрямо това, което са видели репортери на границата.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.