Гърция удължава с 3 седмици ограниченията за чуждите туристи

Гърция удължава с три седмици повечето от ограниченията за чуждестранните посетители след увеличаване на случаите на COVID-19 в страната. Нарастването на новите случаи през последните седмици накара гръцките власти постепенно да наложат ограничения в столицата Атина и други зони, включително и на популярни острови в разгара на туристическия сезон. Така например в някои райони, включително Халкидики носенето на предпазни маски стана задължително дори на плажа.

Гърция също така изисква посетителите от редица страни, сред които Белгия, България, Румъния, Малта, Швеция, Испания, Албания, Северна Македония и Обединените арабски емриства, да представят отрицателен PCR тест на влизане в страната. Властите на южната ни съседка ще забранят полетите до и от испанския град Барселона от понеделник, съобщава вестник „Катимерини“.

Ограниченията ще бъдат удължени до 19 септември, съобщи заместник-министърът за защита на гражданите Никос Хардалиас, като добави, че Нидерландия ще отпадне от списъка. Полетите от и до Барселона и целия район Каталуния ще бъдат забранени, добави той. Гърция потвърди 270 нови случая на коронавирус този петък. В страната са регистрирани 9800 случая от началото на пандемията и 259 смъртни случая.

По-рано в петък пък стана ясно, че Унгария затваря повторно границите си заради пандемията.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *