Гърция ще записва данните на всеки преминаващ автомобил на границата

От днес е възможно преминаването на границата с Гърция да бъде още по-трудно и да отнема повече време. Причината е ново изискване на гръцките гранични власти, съобщи Нова телевизия. Това е и причината към момента опашката от автомобили да е около 1 км.

Гръцките власти взеха решение да третират вече българските граждани като хора от трета страна. Така, ако до момента на границата се преминаваше само с показване на лична карта, от днес нататък гръцките полицаи ще ни взимат документите и ще въвеждат стриктно данните на компютър. Имайки предвид, че броят им никак не е голям, се очаква да има поне тройно забавяне на проверките на границата. От българските гранични власти казаха, че работят на пълни обороти, но не всичко по отношение на бързото преминаване зависи от тях.

„Това са временни мерки, които освен забавяне на обработката на сръбските граждани, довеждат и до забавяне на обработката и на европейските граждани. По техни данни не е ясно докога това ще продължи. Те може да отпаднат след 5 часа, след 5 минути и т.н.”, заяви гл. инсп. Атанас Георгиев – началник на ГКПП „Кулата”.

„От наша страна са осигурени всички служители, имаме и служители на мобилни устройства, но при така въведените рестрикции от гръцката полиция ние нямаме възможност да реагираме и да пропускаме там, където няма гръцки полицаи”, каза още той.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *