Дават на концесия ГУМ в Сандански – определяща ще е цената

Дават на концесия ГУМ в Сандански – определяща ще е цената

Най-апетитният търговски обект в Сандански – ГУМ, ще бъде даден на концесия, но с промяна в концесионния проект, Общинският съвет ще трябва да прегласува старото си решение поради изменение на Закона за концесиите, в който определяща ще е цената, а не обещаната инвестиция. Това налага Общинският съвет да прегласува своето решение и да промени критериите, внесе пояснение председателят на Общинския съвет Николай Шаламандов.

На редовното априлско заседание на Общинския съвет клетва трябва да положи като общински съветник Калин Терзийски, който ще заеме мястото на избрания за депутат Стоян Стоев. След това ще бъде попълнен и съставът на постоянните комисии към Общинския съвет, в които е членувал Ст. Стоев, пише в. „Струма“.

В проектодневния ред е включен и избор на временен председател на комисията по изготвяне на проект на наредба за учредяване и упражняване правата на общината в публичните предприятия и търговски дружества с общинско участие в капитала на общината.

Временният председател Мария Нонева подаде оставка и напусна комисията си с декларация след скандал с Явор Аргиров. Вчера съветникът Явор Аргиров отправи питане към председателя Николай Шаламандов дали М. Нонева напуска и от постоянните комисии, в които е и той.

Н. Шаламандов уточни, че напуска само временната комисия и това налага да се избере нов председател.

72 на брой водоеми на територията на община Сандански се прехвърлят за стопанисване на държавата. Единодушно 9-имата председатели на постоянни комисии гласуваха “за” това предложение.

На председателския съвет Снежана Стоянова изрази несъгласие с разпределянето на финансовата помощ на спортните клубове, заложената е в размер на 255 000 лева, а заявления в деловодството на Общинския съвет са подали само 7 клуба по футбол в селата от общо 32 клуба.

Явор Аргиров изрази своето несъгласие, че клубове с един спорт се разделят на три и по този начин кандидатстват за сума, три пъти по-висока. Като пример той визира клуба на Костадин Станоев, който вече е разделен на три клуба. Така заявената сума от клубовете на Станоев е 12 000 лева, при 4000 лв. миналата година.

Кирил Ханджийски се опита да обясни, че това се е наложило, понеже в клубовете децата са разделени на три групи. В спортния календар на федерацията са заложени състезания и ако не участват в тях, няма да получат финансиране.

Сн. Стоянова заяви: „Тези проблеми сега нямаше да ги обсъждаме, ако бе приета наредбата за спортната дейност. Комисията проведе няколко заседания, наредбата бе почти готова, вече ми стана ясно защо не е предложена за гласуване. Отново ще се раздават пари за спорт без правила”.

На съвета се разбра, че слагат на тезгяха за продан 3 общински имота. Първият е в района на бившата Лимонадена фабрика и е с площ от 600 кв. метра. Вторият имот е в близост до АМ “Струма” и третият е в местността Хана с площ от 1622 кв.м. Любопитен е фактът, че проектодневният ред на редовното заседание е от рекордните 67 точки.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *