Дават на прокурор Асен Букарев за „лягане“ на Царско село

Треньорът на „Витоша“ Асен Букарев се отрече от обвиненията си, отправени след загубата 0:1 от „Царско село“.

Той взриви футбола като каза: „От много места ни търсиха да дадем мача, да легнем на „Царско село“ и да ги пуснем, това нямаше как да стане“. Днес Букарев беше привикан от Комисията по етика и ферплей към БФС.

„Букарев е описал, че думите му са изречени в състояние на ефект. Не е получавал обаждане от Царско село или друг клуб. Думите са провокирани от разговори с фенове и приятели, които го разпитвали дали дадат мача. Отправихме му предпурждение да прецизира изказването си, защото това предизвиква сериозен общестев интерес“, заяви пресаташето на БФС Христо Запрянов.

Председателят на Комисията по етика и феърплей ген. Васил Василев пък съобщи, че се изготвя преписка, която по-късно днес ще бъде внесена в Прокуратурата. „Внасяме я за проверка за евентуално наличие на престъпление“, каза ген. Василев. „Точните му думи бяха: „В дните преди мача в разговори с разговори с различни хора – фенове, познати приятели, бях питан многократно дали „Витоша“ ще играе чедсто до края и по-специално с „Царско село“. Разговори, които ме дразнеха“, обясни още Василев.

Комисията по етика и феърплей е порицала Букарев и е препратила случая към Дисциплинарната комисия, която да реши за евентуално наказание.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *