Даниел Митов: Готви се управление на задкулисието

Даниел Митов: Готви се управление на задкулисието

„Няма мои или негови предложения, обсъждали сме имена на масата и сме се обединявали. Това е амалгама от опитни и нови лица. Ясна е проевропейската и проатлантическата ориентация. Ние сме длъжни да направим всички необходими опити за съставяне на кабинет“, коментира предложеният за премиер на ГЕРБ-СДС Даниел Митов. Но призна, че ситуацията в страната е сложна.

Той даде за пример ковид кризата и геополитическите сблъсъци, като визира напрежението Русия-Украйна.

Даниел Митов отправи важно предупреждение, че се прави опит да се заобиколи ГЕРБ-СДС. Това, по думите му, може да доведе до „истинско управление на задкулисието“. Според него това ще се случи, защото вотът на избирателя ще се подмени, ако не участва най-голямата политическа сила.

По повод думите на съпредседателя на „Демократична България“ Христо Иванов, че Даниел Митов е „сламен човек“, кандидат-премиерът отговори:

„Това е политическо говорене, няма как да е друго. Те подхождат като победители на тези избори, без да са такива. Нашият призив е да погледнат реалността и да разберат, че не могат да елиминират волята на 840 000 избиратели, дали гласа си за ГЕРБ“.

Посоченият от ГЕРБ-СДС за министър-председател потвърди, че официални покани за съставяне на правителство ще има отправени към ДБ и „Има такъв народ“ (ИТН). Преговори с БСП, ДПС и „Изправи се! Мутри вън“ са невъзможни.

Даниел Митов обясни, че ГЕРБ-СДС е символична коалиция, която обединява дясното. Самият той се е разочаровал от ДСБ, които после се съюзиха с партията „Да, България“ за коалиция „Демократична България“. Митов все пак посочи, че имат идейни сходства.

Той потвърди, че ПГ на ГЕРБ ще подкрепи идеята на ДБ за временна комисия по случая „Росенец“. Между двете партии има спор на чия страна в спора е била ДПС.

„Целите пред страната са други – България да има стабилно правителство“, заяви Митов.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.