Данчето Христова с шина на ръката

Неволите на Йорданка Христова продължават, след като през януари падна нелепо и счупи лявата си ръка. Възстановяването на естрадната легенда се оказало по-сложно от очакваното и месец след инцидента тя все още е с напълно обездвижена ръка, поставена в специална шина.

Физическото неразположение обаче по никакъв начин не е помрачило настроението на вечно усмихнатата певица.

Още докато травматологът й поставял шината, тя успяла да го разсмее, след като поискала да й бъде сложена такава в черно и червено – нейните любими цветове. Откакто я носела, свикнала да я приема като моден аксесоар и съчетавала тоалетите си с нея. Макар да й било трудно да се бори с всекидневните битовизми, Данчето не отказвала работни ангажименти и изяви в радиа и телевизии. За да е мобилна обаче, си взела личен шофьор за временно ползване, който я откарвал до посочените от нея локации със собствения й автомобил.

Освен това я придружавал и по време на пазар, тъй като не можела с лекота да бута пазарската количка, нито пък да си носи чантите с покупки. Докато в подготовката на задължителните за нея грим и прическа, без които не напуска прага на дома си, не срещала трудности, някои домакински задачи й се опъвали. Понеже не й било удобно да досажда на сина си и дъщеря си, се свързала с домашна помощница, която ходела в апартамента й почасово, за да удря по едно рамо в домакинството.

Най-неприятно на Данчето й било, че заради травмата пропаднало ежегодното й пътуване до Мексико и Куба, където всяка зима със сестра й бягат от снега и виелиците в София и отиват да събират тропически тен. „Толкова хубаво си изкарваме! Ако бях тръгнала, нямаше да падна, но пък живот – знаеш ли каква е Божията промисъл“, казва Христова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *