Дариха 12 000 корена разсад на отчаяни от градушка земеделци

Дариха 12 000 корена разсад на отчаяни от градушка земеделци

Частна фирма от Пловдив удържа на дадената дума и помогна на земеделските стопани в гоцеделчевското село Господинци, чиито ниви бяха опустошени от падналата преди дни градушка. Природното бедствие съсипа голяма част от продукцията им. На много места засадените зеленчуци са унищожени на 100%.Тук няма семейство, което да не отглежда зарзават поне в градината на двора си.

Представители на пловдивската фирма, пожелали анонимност, пристигнали в населеното място в петък. Стоварили около 12 000 корена разсад – лют пипер, домати и чушки. До вечерта десетки стопани получили необходимите им количества разсад, за да засеят отново своите ниви в селото, пише Илинден прес.

„Почти всичко вече е засято. Хората са много благодарни пна дарителите, защото те буквално спасиха поминъка им. В Господинци много жители разчитат на зеленчукопроизводството, за да вържат двата края. Разсадът бе в отлично състояние и е третиран с всички препарати, необходими при неговото отглеждане”, сподели кметът на селото – Ахмед Ходжов. Той благодари още веднъж от свое име и от името на своите съселяни на дарителите на разсада от Пловдив.

Share

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.